İL DİVAN TOPLANTISI
29 Mart 2022, Salı

Toplantıya Sağlık-Sen Genel Başkanı Semih Durmuş, Sağlık-Sen Genel Başkan Yardımcıları Yusuf Dural ve Yasin Barutçu katıldı.Toplantı saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı.

Şube Başkanı Selçuk KILIÇ konuşmasında;

Sayın Genel Başkanım, Genel Başkan Yardımcılarım, İl Sağlık Müdürüm, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürüm ve  kıymetli daire amirlerim, Memur Sen İl başkanım, Şube Başkanları ve yönetim kurulu üyeleri, Sağlık sen şubemizin Kadın Kolları, Gençlik Kolları, Engelli Kolları, İş yeri Temsilcileri, Değerli Sağlık-Sen Üyeleri ve Sevgili Misafirlerimiz, İl Divan toplantımıza  Hoş geldiniz, Sefalar getirdiniz.

     Sözlerime başlarken Kurucu Genel Başkan Merhum Mehmet Akif İnan’ı ve Pandemide hayatlarını kaybeden Sağlık Çalışanlarını rahmet ve minnetle anıyorum. Ruhları şad, mekanları cennet olsun.    

      Sayın genel başkanım, değerli misafirler;

      Sağlık-Sen Elazığ Şubesi olarak, ülkemizin ve şehrimizin yarınlarına dair söyleyecek bir sözümüzün ve duruşumuzun olduğunun farkındayız, bununla beraber sağlık çalışanları adına yürüttüğümüz mücadelemize ödün vermeden devam etmekteyiz.

 

         Bizler biliyoruz ki, çalışanların mutlu olduğu bir sistemde, hizmet alanlar da mutlu olurlar.

      Sağlık Sen Şube Başkanı olarak, yola çıkarken;  Dürüst ve ahlaklı olmayı, rızaya, adalete ve doğru söze itibar etmeyi, ahde vefayı, bir kişinin, bir grubun, bir imtiyazın değil, kardeşlik ahlakıyla birlik ve beraberlik içerisinde hareket etmeyi, kibirli değil tevazu sahibi olmayı, hiç kimseyi ötekileştirmeden sendikacılık yapmayı gaye edinen bir kardeşinizim. İşte bu anlayış  bizleri her zaman hizmet kolunun en büyük sendikası yapmıştır. Bende bu sendikanın bir neferi olmaktan gururu duymaktayım.

         Kıymetli dava arkadaşlarım;

     Bu güne kadar hiç bir üyeye yapamayacağımız işi yaparız diye söz vermedik, Hiç bir üyemize umut tacirliği yapmadık. Üyelerimizin hak ve menfaatlerini kişisel menfaatlerimizin önünde tutarak üyelerimize  zarar gelmesine  asla müsaade etmedik. Üyelerimizin hak ve menfaatlerini korurken masaya vurup her şeyi kırıp döken değil, masada hakkını alan, çözüm odaklı bir tutum sergiledik.

         Sağlık Sen bir dava hareketidir. Bu davanın neferi olmak; sorumluluk ister, samimiyet ister, dürüstlük ister, fedakarlık ister, ilkeli ve onurlu duruş ister.

Gizli hesabı olanlara, sendikayı basamak olarak kullananlara, ben varsam sendika var, ben yoksam sendika yok, anlayışı ile hareket edenlere en güzel cevabı üyelerimiz  vereceklerdir.  Günü geldiğinde bu konuda söyleyecek sözümüzün de olduğunun bilinmesini isterim.

      7/24 sahada bulunduğumuzdan, Sağlık ve Sosyal hizmet çalışanlarımızın sorunlarını çok iyi biliyoruz. Bu konuda Sağlık ve Sosyal hizmet çalışanlarımızın sorun ve taleplerini içeren detaylı bir rapor hazırlayarak Genel Başkanımıza sunduk. Bundan dolayı;  Sayın Genel Başkanım ve Genel Başkan Yardımcılarım sorun ve çözüm önerileri hakkında gerekli açıklamaları yapacaklardır bu konulara değinerek konuşmamı uzatıp, kıymetli vakitlerinizi almak istemiyorum.

          Sağlık Ordusunun Kahraman Mensupları;

- İnsanla uğraşıp, insanı yaşatmayı, acısını azaltmayı, derdine derman olmayı mesleği olarak seçen, başkalarının dertleri ile dertlenen,  “ÖNCE İNSAN” ilkesi ile gece gündüz özveri ile sağlık ve sosyal hizmet sunulan  her alanda yılmadan, usanmadan, hastaya şifa, vatana feda, ecdada vefa anlayışıyla insanımıza hizmet eden tüm sağlık ve Sosyal Hizmet  çalışanlarına huzurlarınızda teşekkür ederim.

      İyi ki varsınız …

      Bu duygu ve düşüncelerle;

      İl Divan Toplantımızın tüm teşkilatımıza sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarımıza hayırlı olmasını temenni ediyor, hepinize saygılarımı sunuyorum.


 

PAYLAŞ :