Sağlık-Sen Geleneksel Anı, Fotoğraf ve Kısa Film Yarışmasının Başvuru Tarihleri 31 Ekim 2020’ye Uzatıldı
30 Eylül 2020, Çarşamba

Sağlık-Sen'in geleneksel Anı, Fotoğraf ve Kısa Film Yarışması'nın son katılım tarihi 31 Ekim 2020 tarihine uzatılmıştır.

 

 

 

 

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

10. GELENEKSEL ANI YARIŞMASI

Yarışma Şartnamesi:

►Yarışmaya bütün sağlık ve sosyal hizmet çalışanları katılabilir.

►Yarışmaya son katılım tarihi,31 Ekim 2020’ dir.

►Anı, pandemi süresince çalışma hayatında yaşanan deneyimlerden oluşmalıdır. Konu serbesttir.

►Yarışmaya her katılımcı yalnızca bir anı ile katılabilir.

►Yarışmaya katılacak anılar daha önce hiçbir yerde yayınlanmamış olmalıdır.

►Yarışmaya, seçici kurul üyeleri ve birinci derece yakınları ile Sağlık-Sen Genel Yönetim Kurulu üyeleri ve birinci derece yakınları katılamaz.

►Anılar, Word dosyasında, Times News Roman yazı karakterinde, 12 puntoda, 1.5 satır aralığında yazılmış, en az 2, en çok 10 A4 sayfası olacak şekilde yazılmalıdır. Bu şartlara uymayan anılar değerlendirmeye alınmayacaktır.

► Word dosyası içerisine ayrıca katılımcının ad-soyad, adres ve iletişim bilgileri ile kısa özgeçmiş eklenmelidir.

► Anılar Word dosyanın her sayfasının sağ üst köşesine katılımcı rumuzu gelecek şekilde yazılmalıdır.

► Katılımcılar anılarını; [email protected] adresine dijital ortamda gönderecek olup posta yoluyla katılım alınmayacaktır. Dosyanın e-mail yoluyla alındığına dair otomatik geri bildirimde bulunulacaktır. Geri bildirim almayan katılımcılar 4441995/1126 telefonla irtibata geçerek teyit almalıdır.

► Sağlık-Sen, gönderilen bütün eserleri saklayacaktır. Eserler sahiplerine iade edilmeyecektir.

►Yarışmaya gönderilen eserlerin alıntı ve/veya çalıntı olmasından doğabilecek her türlü yasal sorumluluklar, yarışmacıya aittir.

► Yarışmaya gönderilen eserlerin her türlü telif hakkı Sağlık-Sen’e aittir. Katılımcı, eserini göndermekle ve başvuru yapmakla bu hususu kabul etmiş sayılır. Sağlık-Sen eser sahibine bildirimde bulunmaksızın söz konusu yarışma çerçevesinde sunulmuş olan eserleri ticari amaçlar dışında (kitaplarda, kitapçıklarda, kataloglarda, takvimlerde, internet sitelerinde, sergilerde, vs.) herhangi bir amaç için kullanma hakkına sahiptir.

► Dereceye giren eserler, seçici kurulun  değerlendirmesinden sonra web sitemizden duyurulacaktır.

 

►Dereceye giren eserlerin sahiplerine, ödül töreninden önce telefon veya e-posta yolu ile bilgi verilecektir.

►Dereceye giren eserlerin sahiplerine ödülleri, Genel Merkez tarafından düzenlenecek olan ödül töreniyle takdim edilecek olup, ödül töreni tarihi ve yeri daha sonra ilan edilecektir.

► Bu yönergede belirlenmeyen diğer hususlarda ve katılımın belirli bir sayıya ulaşmaması halinde, gönderilen eserler hakkında değerlendirme yapıp yapmama hususundaki karar yetkisi münhasıran Sağlık-Sen’e aittir

► Katılımcılar tüm yarışma şartlarını kabul etmiş sayılır.

 

 

2. GELENEKSEL FOTOĞRAF YARIŞMASI

Yarışma şartnamesi: 

► Yarışmaya tüm sağlık ve sosyal hizmet çalışanları ve fotoğrafçılık alanına ilgi duyan vatandaşlarımız katılabilir.

► Yarışma konusu; Sağlık çalışanlarının COVİD-19 ile mücadelesidir.

►Yarışmaya son katılım tarihi, 31 Ekim 2020’ dir.

► Katılımcılar, yarışmaya en fazla 5 farklı fotoğraf ile katılabilir. Yarışmaya gönderilecek eserler [email protected] e-mail adresimize gönderilecektir. Katılımcılar teyit için 444 1995/1126 nolu telefonu arayabilirler.

► Fotoğraflar JPEG formatında en az 1920x1080 piksel ve 72 dpi olmalıdır. Fotoğrafları isimlendirirken rumuzunuz fotoğraf sıra no varsa fotoğraf ismi şeklinde olmalıdır. (Örneğin; rumuz_fotoğrafadı_fotoğrafno) 

► Fotoğraflar gönderilirken aynı zamanda katılımcının isim-soyisim, kısa özgeçmiş ve iletişim bilgilerinin yer aldığı metin dosyası eklenecektir. 

► Yarışmaya katılacak fotoğraflar, daha önce hiçbir yerde yayımlanmamış olmalıdır.

►Fotoğrafların aslını bozabilecek (ışık ve renk ayarlamaları hariç) her hangi bir oynama ve ekstra düzenleme işlemi yapılmamış olmalıdır. Her hangi bir işlem yapıldığı fark edilen fotoğraflar oylamada geçersiz sayılacaktır.

► Fotoğraflar, jüri tarafından değerlendirilecektir.

► Yarışmaya, seçici kurul üyeleri ve birinci derece yakınları ile Sağlık-Sen Genel Yönetim Kurulu üyeleri ve birinci derece yakınları katılamaz.

► Sağlık-Sen, gönderilen bütün eserleri saklayacaktır. Eserler sahiplerine iade edilmeyecektir.

►Yarışmaya gönderilen fotoğrafın alıntı ve/veya çalıntı olmasından doğabilecek her türlü yasal sorumluluklar, yarışmacıya aittir.

► Yarışmaya gönderilen fotoğrafların her türlü telif hakkı Sağlık-Sen’e aittir. Katılımcı, eserini göndermekle ve başvuru yapmakla bu hususu kabul etmiş sayılır. Sağlık-Sen eser sahibine bildirimde bulunmaksızın söz konusu yarışma çerçevesinde sunulmuş olan eserleri ticari amaçlar dışında (kitaplarda, kitapçıklarda, kataloglarda, takvimlerde, internet sitelerinde, sergilerde, vs.) herhangi bir amaç için kullanma hakkına sahiptir.

► Dereceye giren fotoğraflar, seçici kurulun  değerlendirmesinden sonra web sitemizden duyurulacaktır.

►Dereceye giren fotoğraf sahiplerine, ödül töreninden önce telefon veya e-posta yolu ile bilgi verilecektir.

►Dereceye giren fotoğrafların sahiplerine ödülleri, Genel Merkez tarafından düzenlenecek olan ödül töreniyle takdim edilecek olup, ödül töreni tarihi ve yeri daha sonra ilan edilecektir.

► Bu yönergede belirlenmeyen diğer hususlarda ve katılımın belirli bir sayıya ulaşmaması halinde, gönderilen eserler hakkında değerlendirme yapıp yapmama hususundaki karar yetkisi münhasıran Sağlık-Sen’e aittir

► Katılımcılar tüm yarışma şartlarını kabul etmiş sayılır.

----------------------------------------------------------------------------------------------------

 

2. GELENEKSEL KISA FİLM YARIŞMASI

Yarışma Şartnamesi:

 

► Kısa film yarışmasına tüm sağlık ve sosyal hizmet çalışanları ve bu alana ilgi duyan bütün vatandaşlarımız katılabilir. Film ekibinde birden fazla kişi olması halinde ekipte en az bir kişinin sağlık çalışanı olması gerekmektedir. Yarışmaya katılım başvurusu sağlık çalışanının adına yapılmalıdır

► Yarışmaya katılım başvurusu sağlık çalışanının adına yapılmalıdır.

► Yarışmaya son katılım tarihi, 31 Ekim 2020’ dir

► Yarışma konusu; ; COVİD-19 ile mücadelede sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının karşı karşıya kaldığı olayların canlandırılması.

► Filmler en az 2 dakika, en çok 10 dakika olacaktır. 

► Katılımcılar, yarışmaya en fazla 3 kısa film ile katılabilirler.

►Her filmin 5 adet DVD ya da 1 adet USB kopyası içerisinde, yönetmenin ve oyuncuların kısa özgeçmişi ve filmin kısa özeti bulunmalıdır. DVD/USB sendikamız adresine iadeli taahhütlü veya kargo yolu ile ulaştırılmalıdır. Katılımcılar teyit için 444 1995/1126 nolu telefonu arayabilirler.

► Yarışmaya Türkçe dışında bir dil ile katılacak yönetmenlerin Türkçe alt yazılı ya da Türkçe dublajlı film kopyalarını da ayrıca eklemeleri gerekmektedir.

► Film çekimleri HD çekim yapan video kamera veya  HD çekim yapabilen cep telefonları ile de yapılabilecektir. Filmlerde her türlü montaj ve filtreleme tekniği kullanılabilecektir.

► Yarışmaya katılacak filmler, daha önce hiçbir yerde yayımlanmamış olmalıdır.

► Filmlerin siyasi ve/veya sendikal unsurlar içermemesi gerekmektedir.

► Filmler, jüri tarafından değerlendirilecektir.

► Yarışmaya, seçici kurul üyeleri ve birinci derece yakınları ile Sağlık-Sen Genel Yönetim Kurulu üyeleri ve birinci derece yakınları katılamaz.

► Dereceye giren filmler, seçici kurulun  değerlendirmesinden sonra web sitemizden duyurulacaktır.

►Yarışmaya gönderilen eserlerin her türlü telif hakkı Sağlık-Sen’e aittir. Katılımcı, eserini göndermekle ve başvuru yapmakla bu hususu kabul etmiş sayılır. Sağlık-Sen eser sahibine bildirimde bulunmaksızın söz konusu yarışma çerçevesinde sunulmuş olan eserleri ticari amaçlar dışında (kitaplarda, kitapçıklarda, kataloglarda, takvimlerde, internet sitelerinde, sergilerde, vs.) herhangi bir amaç için kullanma hakkına sahiptir.

►Dereceye giren eser sahiplerine, ödül töreninden önce telefon veya e-posta yolu ile bilgi verilecektir.

►Dereceye giren eserlerin sahiplerine ödülleri, Genel Merkez tarafından düzenlenecek olan ödül töreniyle takdim edilecek olup, ödül töreni tarihi ve yeri daha sonra ilan edilecektir.

► Yarışmaya gönderilen filmlerin bütün izin ve teliflerinin alınmasından katılımcılar sorumludur.

► Bu yönergede belirlenmeyen diğer hususlarda ve katılımın belirli bir sayıya ulaşmaması halinde, gönderilerin eserler hakkında değerlendirme yapıp yapmama hususundaki karar yetkisi münhasıran Sağlık-Sen’e aittir.

► Katılımcılar tüm yarışma şartlarını kabul etmiş sayılır.

PAYLAŞ :