KINAMA MESAJI
25 Mayıs 2017, Perşembe

 

   Hepimizin bildiği üzere, dün Üniversitesi Hastanemizin Başhekimi Prof. Dr. Muhammed Said Berilgen Hocamız, makamında uğradığı menfur bir silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti. Merhum Hocamıza Allah’tan rahmet, başta ailesi olmak üzere hastane, üniversite ve bütün sağlık camiasına sabır ve baş sağlığı diliyoruz 

   İnsan hayatı değerlidir. Bir bilim adamı, bir Muhammed Said Berilgen kolay yetişmemektedir. Ülkemiz ve milletimiz için çalışan, gayret eden, bu milletin derdine derman olmak için çırpınan bir büyük değerimizin böyle bir sebeple aramızdan ayrılması bizleri derinden üzmüştür. Hocamızın vefatı hastanemiz, üniversitemiz, öncelikle şehrimiz ve milletimiz için büyük bir kayıptır. 

    Sağlık hizmeti, en değerli hizmetlerdendir. Bu hizmetin karşılığı hiçbir şeyle ölçülemez. Gecesini gündüzüne katan, kendi sevdiklerinden fedakarlık yaparak bu milletin derdine derman olmak için çırpınan insanlar, ne şiddeti ne de tür menfur saldırıları yaşamalıdır. Yaşatma idealiyle yaşayanlar da en az bu toplumun bütün fertleri gibi huzur ve güven içinde bu görevlerini yerine getirmeyi, en az hepimizin gördüğü saygı ve değer kadar saygı ve değer görmeyi hak etmektedir.

     Öfkeyle kalkan, zararla oturur. Kendini bilmezin birisi bir anlık öfkeyle hem hocamızın canına kast etmiş, bu öfkeyle kendi canına da kast etmek istemiştir. Bu saldırı bir kez daha göstermiştir ki, sağlık kurumlarımızda güvenlik sorunu yaşanmaktadır. Sağlıkta şiddetin önlenmesi için alınması gereken önlemler alınsa, kapılara X-Ray cihazları konmuş olsa, bu öfke kurbanı vatandaşımız o kapıdan silahı ile geçemeyecek ve hocamız bugün aramızda olacaktı. 

    Sağlıkta şiddetin önlenmesi, toplumun bilinçlenmesinin yanı sıra alınacak güvenlik önlemleri ile mümkün olacaktır. Fiziki güvenlik önlemlerinin artırılması, yasal düzenlemelerin acilen hayata geçirilmesi şiddeti önleyecek, daha fazla canımızın yanmasının önüne geçecektir.

    Acımız büyüktür. Her zaman vatandaşlarımızın şifası için çalışan ve kendisiyle birlikte bu uğurda hizmet veren sağlık çalışanlarının yanında olan hocamızın vefatı bizleri ziyadesiyle üzmüştür. Hocamıza bir kez daha Allah’tan rahmet, başta ailesi, yakınları olmak üzere hastane ve üniversite camiamıza, sağlık camiamıza, milletimize sabır ve baş sağlığı diliyoruz.

 

PAYLAŞ :